Cuijkse lichtjesoptocht 2022

Op vrijdag 23 december 2022 wordt er in het centrum van Cuijk voor de derde keer een lichtjestocht gehouden. Langs een door waxinelichtjes verlichte route lopen de mensen van de Kaneelstraat naar de Martinuskerk. Langs de route wordt in een aantal taferelen het kerstverhaal op een luchtige en moderne manier verteld en uitgebeeld. Ook wordt de kerststemming verhoogd door muziek van verschillende ensembles en koren.

Doe een wens…
Kinderen en volwassenen kunnen onderweg een geschreven wens inleveren bij twee steltlopers. Zij hangen de wenskaartjes hoog op aan een lijn.

Geniet van eten, drinken en muziek
Op de route staat ook een poffertjeskraam. De route eindigt in de Martinuskerk die voor de gelegenheid feestelijk verlicht zal zijn. In de kerk zingen koren en spelen een pianist en een fluitiste kerstliedjes. Bovendien is de grote kerststal te bewonderen. Buiten de kerk staat een tent waarin men glühwein kan drinken en napraten.

Praktische informatie
Iedereen mag gratis meelopen en hoeft voor deelname niet in te schrijven. In de Kaneelstraat worden groepen geformeerd die onder leiding van een gids de route lopen. Er kan gestart worden tussen 17.30 en 19.30 uur. We hopen dat de deelnemers verspreid over deze periode naar de start komen.

Wij nodigen u van harte uit aan deze tocht deel te nemen.

Met vriendelijke groet,

De werkgroep

Jos Janssen                        j.j.pjanssen@home.nl
Maarten Hermens             mtjhermens@gmail.com
Elly ten Katen                   e.katen@ziggo.nl
Harrie Vullings                 h.l.m.vullings@freeler.nl
Henny Vullings                 h.a.m.vullings@freeler.nl