Dit is jouw gebiedsmakelaar

Gebiedsmakelaar Hilly van Nispen: de verbindende schakel tussen Cuijk Centrum en gemeente

In de gemeente Land van Cuijk zijn gebiedsmakelaars de verbindende schakel tussen jouw kern, de gemeente en (maatschappelijke) organisaties. Iedere kern heeft een eigen gebiedsmakelaar. Voor de kern Cuijk Centrum is dat Hilly van Nispen. In dit artikel vertelt zij meer over haar rol in Cuijk Centrum.

Kun je wat meer over jezelf vertellen?
“Ik ben Hilly van Nispen. Sinds april werk ik als gebiedsmakelaar voor de kernen Katwijk, Cuijk, Vianen, Sint Agatha en Oeffelt. Ook al ben ik nieuw: Dit is voor mij zeker geen onbekend terrein. In de 17 jaar die ik zelf in de voormalige gemeente Cuijk gewoond heb, ben ik behoorlijk actief geweest voor mijn buurt. Des te leuker is het om nu vanuit de gemeentelijke kant actieve bewoners te kunnen ondersteunen. Je kunt me bereiken via hilly.vannispen@landvancuijk.nl of 0485 853314”

Wat doe je als gebiedsmakelaar?
“Ik ben de vraagbaak en eerste aanspreekpunt voor groepen inwoners die goede ideeën hebben voor hun straat, wijk of kern en hiermee (samen met de gemeente) aan de slag willen. Ik kijk mee wat er van de gemeente nodig is om het idee uit te voeren. Daarna breng ik de initiatiefnemers in contact met mijn collega’s in het gemeentehuis die verder kunnen helpen. Net als een ‘gewone’ makelaar breng ik dus ‘vraag en aanbod’ bij elkaar. Alleen dan niet van huizen maar van goede ideeën, wensen en behoeften van groepen inwoners uit de kernen.”

Waarom is er een gebiedsmakelaar?
“De gemeente Land van Cuijk wil graag in samenwerking met inwoners zorgen voor kernen en wijken waar het fijn wonen is. Dan is het belangrijk dat groepen inwoners, die graag met een goed idee aan de slag willen, op een gemakkelijke manier met de gemeente in contact komen. Als gebiedsmakelaar ben ik jullie vraagbaak, meedenker en gemeentelijke wegwijzer ineen.”

Gebiedswethouder
“Het gemeentebestuur is ook nauw betrokken bij het werk van de gebiedsmakelaar. Wist je dat we intensief samenwerken met de gebiedswethouder? Dit is het gezicht in de kern namens het gemeentebestuur. In Cuijk Centrum is dat Antoinette Maas.

Kun je bij de gebiedsmakelaar bijvoorbeeld dan ook terecht voor een defecte straatlantaarn?
“Natuurlijk mag je altijd bellen, maar deze meldingen kan ik zelf niet oplossen. Ik zal je dan doorverwijzen naar de MijnGemeente-app (zie www.gemeentelandvancuijk.nl/melding-over-de-buitenruimte). Hier kan je je melding online doorgeven. Mocht je dat niet handig vinden, dan kan bellen met onze collega’s van het Klant Contact Centrum natuurlijk ook: 0485-854000.”

Ben je als gebiedsmakelaar ook de contactpersoon voor de wijk- en dorpsraden?
“De wijk- en dorpsraden hebben een eigen contactpersoon bij de gemeente. Dit is de contactfunctionaris verenigingen en wijk- en dorpsraden Arno van Haren. Als gebiedsmakelaar heb ik regelmatig contact met hem om zaken af te stemmen.”

Wat zou je tot slot nog willen zeggen?
“Nodig mij gerust uit als je een goed idee voor je straat of wijk hebt, of ergens anders tegenaan loopt waarover je graag in contact komt met de gemeente.”