Cultuur Café Cuijk

Op vrijdagmiddag 30 december van dit jaar is het smullen geblazen in café tapperij de Kansas aan de Kerkstraat in Cuijk. Een bont scala aan kunstenaars, artiesten en vertellers hebben hun medewerking toegezegd aan dit Cuijks Cultuur Café, waaraan vertegenwoordigers van bijna alle oude gemeenten van het Land van Cuijk hun medewerking verlenen.
Hoogtepunt van de namiddag zal ook dit jaar de Eindejaarscolumn zijn van Jos Janssen, alias de Lalbal. Voor het vijfde keer op rij neemt hij met kwinkslag het Kuukse jaar door. Watverder te denken van het optreden van de Plastic Paddies met hun Ierse en Schotse folk muziek.
Tussen al dat uitbundigs is er ook ruimte en tijd voor verstilling en rust. Zo zal Liesbeth Smulders uit St. Anthonis vertellen over het schilderen van iconen, haar grote passie. Zeheeft haar eigen atelier in het klooster in St. Agatha. Onlangs nog maakte ze ook internationaal grote indruk met haar Oekraïense Maria icoon.
Aandacht is er voor ‘kwartaaldichter’ Peter Verstraten uit Mill. Uiteraard draagt hij voor uit eigen werk rond het kwartaalthema ‘Buiten’. Op het programma staat ook Peter Beijers uitMill. Hij noemt zich een fotografisch ‘verbeelder’. De vorming van de nieuwe gemeente Land van Cuijk inspireerde hem om beelden te maken ‘dicht bij huis’.
Al voor het begin van onze jaartelling in de Romeinse tijd was onze regio bekend om het ‘Maasheggen vlechten’. Caesar en vele generaals na hem gruwden ervan. Sinds enkelejaren staat dit gebied onder bescherming van UNESCO. Theo van Lankveld uit Boxmeer komt erover vertellen.
Het Cultuur Café Cuijk vindt plaats op vrijdagmiddag 30 december van dit jaar tussen 16.00 en 18.00 uur in café tapperij de Kansas aan de Kerkstraat in Cuijk.De entree is gratis en de koffie staat klaar!
We hopen op uw komst!
Myriam Franse, namens de werkgroep CCC

The event is finished.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *